Wat is droogtrainen

Wat is droogtrainen?

Wanneer sporters het hebben over droogtrainen, hebben ze het over dusdanig intensief trainen dat de vetmassa tot een minimum wordt beperkt.

Droogtrainen is dan ook erg geliefd onder bodybuilders en fanatieke krachtsporters. Mensen die een sixpack of platte buik willen krijgen.

Moet je willen droogtrainen voor het afvallen? En wat als je wil droogtrainen… Hoe pak je dat dan aan? In dit artikel gaan we daar kort op in.

Droogtrainen is een doel op zich

Om te beginnen is droogtrainen een doel op zich. Het kost tijd, veel energie en doorzettingsvermogen om zelfs het laatste grammetje vet op je lijf om te zetten in spiermassa. Daarbij leeft de vraag of droogtrainen wel echt zo gezond is. We hebben immers niet voor niks wat vetmassa nodig.

Droogtrainen is een doel op zich. Je kunt dat doel stellen in de sportschool, samen met een instructeur. Die bekijkt dan wat je huidige vetpercentage is en wat er moet gebeuren om dat te laten zakken.

Neem hiervoor de tijd en zorg dat je goed voorbereid bent als je wil gaan droogtrainen.

 

Afvallen en droogtrainen

Als je doel is om af te vallen, hoef je niet aan droogtrainen te denken. Bij afvallen is het de bedoeling om je vetpercentage te doen verminderen. Niet om het helemaal weg te krijgen.

Je kunt dus gerust stellen dat afvallen en droogtrainen twee losstaande doelen zijn.

Wanneer je echter eenmaal bent afgevallen en wel wil gaan droogtrainen, is het een logische vervolgstap.

 

Conclusie

Droogtrainen is een doel op zich. Het is niet noodzakelijk om droog te gaan trainen als je wil gaan afvallen. Wanneer je wel van plan bent om te gaan droogtrainen, is het aan te raden met je fitnessinstructeur een plan op te stellen. Bereid je er wel op voor dat droogtrainen veel discipline en doorzettingsvermogen van je vraagt.

Een gedachte over “Wat is droogtrainen?

  1. Droogtrainen is helemaal niet zo gezond, hoor. Je lichaam heeft vet nodig voor onder andere de gewrichten. Stond laatst in Mens Health.

Reacties zijn gesloten.