Voedingsdeskundige in een box bestellen

Oké, ik geef toe, de titel van dit blog is een beetje flauw. Deze heeft dan ook twee redenen, de eerste is natuurlijk dat ik je aandacht wil hebben. De ander is dat ik je wil helpen. Wat dat betreft is de titel niet gelogen en ga ik je in dit blog uitleggen wat ik bedoel met een voedingsdeskundige uit een box.

 

Voedingsdeskundigen

Als we het over een voedingsdeskundige hebben. En de een noemt het foodexpert, voedingsconsulent of diëtiste. Dan hebben we het over iemand die geleerd heeft hoe je met voeding en je lichaam om moet gaan op een gezond manier. Het is iemand die op basis van jouw levensstijl kan bepalen wat het beste eetpatroon voor jou moet zijn. Hoe je goed en verantwoord kunt afvallen en slank kunt blijven door gezonder te eten. Je kunt je dus voorstellen dat een voedingsconsulent veel weet over eten en drinken, maar ook over het lichaam, sporten en alles wat nog meer met gezond leven te maken heeft.

 

In een box

Waarom gaat dit artikel dan over een voedingsdeskundige in een box? Een voedingsdeskundige inschakelen is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk vrij prijzig om zie iemand voor je aan het werk te zetten, end ie jouw vervolgens gaat coachen, advies geven en een compleet eet schema voor je maakt. Logisch, een voedingsconsulente moet ook eten 😉

 

Toch zijn er andere manieren om aan de tips en het uitgedokterde eetpatroon van een dietiste te komen. Net zoals je allerlei afvallen methodes hebt zoals Vitadis, Weightwatchers, Fitchef etc. Waarbij je de hulp van een coach kunt inschakelen gebruiken de maaltijdbox bedrijven ook gebruik van echte voedingscoaches voor het bedenken van de wekelijkse recepten die je in de bekende foodboxen vind.

 

Maaltijdboxen goed voor een gezond eetpatroon

Naast het ongelofelijk grote gemak wat de foodboxen van bijvoorbeeld Marley Spoon, Ekomenu, Beebox, en Marley Spoon bieden. Worden de gerechten niet alleen makkelijk ingericht zodat jij deze snel kunt bereiden zonder dat je iets hoeft weg te gooien, teveel hebt of te weinig eten in huis hebt. Er wordt hiernaast ook rekening gehouden met voldoende variatie in de recepten en de gebruikte producten.

 

Een voedingscoach werkt hier samen met een kok aan. Om elke week weer gezonde en verantwoorde recepten voor in de boxen te bedenken. Deze boxen zijn veel minder duur dan een consult van een voedingsdeskundige. En toch kun je wanneer je jezelf hieraan houd een gezond eetpatroon volgen. Wanneer je elke week een maaltijdbox van Marley Spoon besteld met gerechten voor 5 dagen. Dan krijg je uitgebalanceerde maaltijden, die volgens de schijf van vijf worden samengesteld en gevarieerd. Zodat je elke week voldoende bouwstoffen en gezonde voeding binnenkrijgt.

 

Natuurlijk is dit niet exact hetzelfde als wanneer je bij een voedingscoach zou langs gaan voor een consult. Maar wel een stuk goedkoper. Daarbij komt kijken dat je bij de maaltijdboxen van HelloFresh en Marley Spoon zelf je recepten kan uitkiezen. Zo ben je niet afhankelijk van het vaak saaie eetschema dat je van een voedingscoach krijgt waar je strikt aan moet houden. Maar kun jezelf kijken wat je lekker vind en hiermee je maaltijdbox samenstellen en bestellen.