Aardbeien

Is Biologisch eten goed voor de lijn?

Op dit antwoord zeg ik keihard ja! En waarom ga ik je uitleggen. Eerst wil ik wel even 100% eerlijk met je zijn zodat je weet dat ik op dezelfde lijn met je zit. Wanneer we het over biologische voeding of niet-biologische voeding hebben dan is er in feite weinig verschil van kwaliteit en of wel of niet beter voor een dieet of je gewicht. Laten we als voorbeeld een tomaat nemen en hier eerlijk over zijn. Het verschil tussen een tomaat en een tomaat is maar erg klein. Elke tomaat is in principe gezond voor je. Of deze nou biologisch is of niet. Een tomaat is gewoon gezond toch? Het verschil met de tomaat zit hem dan ook vooral in de manier van telen. Bij biologische producten worden nou eenmaal geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er op alle vlekken duurzaam gewerkt door de bedrijven die biologische producten produceren.

 

Biologisch of niet?

Dit is dan ook wat er met biologisch bedoelt word. De producten zijn vaak eerlijker en daardoor in veel gevallen lekkerder van smaak. Maar daardoor ook vaak minder lang houdbaar dus het is maar net wat je wilt. Als we gaan kijken naar wat dit voor je gewicht en gezonde eetpatroon doet. Dan is er zeer weinig verschil.

 

Waarom zeg ik dan toch keihard ja, als je me vraagt of biologisch eten goed voor de lijn is?

 Dit zeg ik omdat wanneer je biologisch eet, je bewust bezig bent met voeding.Zo weet je beter waar je voeding vandaan komt, hoe deze wordt geproduceerd en heb je dus ook meer interesse in de voedingswaarden en ga je automatisch bewuster eten wat leid tot gezonder eten, wat weer leidt tot een gezond en slank leven. Het klinkt misschien als een ver van je bed show. Maar om biologisch eten hangt tegenwoordig een modern bewust en gezond eten imago. Dit in tegenstelling tot jaren geleden toen alleen nog alto’s met biologische producten werden geassocieerd.

 

Meer mensen eten biologisch

Door de komst van meer biologische producten in bijvoorbeeld foodboxen. Zijn mensen bewuster geworden van hun voeding. Hierdoor kiezen meer mensen voor biologische voeding en diensten zoals bijvoorbeeld Ekomenu. Ondanks dat we weten dat we met biologisch eten meer met gezonde voeding bezig zijn. Is het teveel moeite om dit te onderzoeken. Daarom zijn de maaltijdbox diensten erg in trek bij veel mensen. Zo eet je makkelijk lekkere en gezonde recepten zonder dat je daar voor naar de winkel hoeft. Ekomenu doet er nog een schepje bovenop en bied 100% biologische menu’s aan. Deze kun je naast laten bezorgen ook ophalen bij Ekoplaza. Erg makkelijk en gezond!

Met de biologische menu’s van Ekomenu, zie je dat biologisch en gezond eten alles behalve saai is. Hoewel duurzaam ondernemen en biologische producten van Nederlandse boeren bij Ekomenu de focus heeft. Willen ze ook een compleet gezond week menu aanbieden.

Alle menu’s zijn dan ook goed om gezond mee te eten. Wil je toch nog een stapje verder en bijvoorbeeld koolhydraatarm eten, Dan heeft de biologische foodbox bezorger ook hier een oplossing voor met het koolhydraatarme menu. Wat dat betreft denkt het bedrijf graag mee met de wensen van de consument. Dat kun je misschien nog wel het beste zien aan het 9 maanden menu dat voor vrouwen die in verwachting zijn is bedacht. Met dit menu eet je biologisch en toch veilig voor je zwangerschap.

Wellicht wil je wat  meer informatie op lezen over Ekomenu of een van de andere maaltijdboxen. Naast Ekomenu levert ook Beebox biologische foodboxen en kun je hier meer informatie over vinden op www.maaltijdbox-vergelijken.nl