afvalpillen in glas

Hoe gezond zijn afslankpillen voor je en werken ze wel?

De gezondheidsfactor speelt bij afvallen vaak een grote rol. Wat te maken heeft met het feit dat de meeste mensen veel te rigoureus willen afvallen. Hierbij worden dan ook diëten gebruikt waarbij je bijna niks mag, of gegrepen naar afslankpillen om maar zo snel mogelijk je doelen te bereiken, afvallen! Het is van groot belang dat je de mogelijk risico’s van dieetpillen kent en dat je weet wat ze voor je doen.

Wat zijn afslankpillen?

Het is meer een verzamelnaam en ze zijn niet allemaal over 1 boeg te gooien. Iedereen kan een pil fabriceren en er een afvalpil van maken. Er is maar 1 ding belangrijk, wat zit er in die pil? We geven je voorbeelden van wat de pillen zijn die momentele de markt domineren.

Begin niet aan eetlustremmers

Eetlustremmers zorgen ervoor dat er met synthetische vezels voor word gezorgd dat ze uitzetten in je maag. Hierdoor krijg je een voller gevoel waardoor je eetlust afneemt.

Dit helpt je dan ook om minder calorieën op een dag te eten of drinken, wat zorgt voor gewichtsverlies. Je kan dit ook zelf doen door vezelrijk voedsel te eten, daar heb je geen pil voor nodig.

Wat ook belangrijk is om te weten, dat de vezels in die pillen geen enkele voedingswaarde leveren aangezien er waarschijnlijk niks wordt opgenomen uit die pillen. Zo krijg je en iets binnen wat niks levert voor je lichaam plus je eet en drinkt er minder door, niet zo’n beste oplossing.

Kijk uit met pillen die vocht afdrijven

Er zijn ook afvalpillen die vocht afdrijven, soms kan dit goed zijn. Het wordt bij deze pillen alleen voorgespiegeld alsof je ermee gaat afvallen (bedoelende vetmassa). Dat doen ze niet of in mindere mate. Kijk dan ook goed uit wat je aanschaft, voor je van een koude kermis thuis komt.

Niet alle afvalpillen zijn vetverbranders

Dit zijn wel de pillen die je zoekt! Ze zetten processen in werking in je lichaam die daadwerkelijk bijdragen bij een verhoogde vetverbranding. Dit kan door het vrijkomen van bepaalde hormonen, een verhoogde stofwisseling of andere processen die extra worden gestimuleerd. Verwacht geen wonderen, maar een extra stimulans om meer vet kwijt te raken is altijd meegenomen.

Wat is het effect van afslankpillen op je gezondheid?

Wanneer je er verantwoord mee omgaat en geen rare pillen neemt, is het niet slecht voor je gezondheid en kun je er zelfs veel meer baat bij hebben. Wanneer je er iets sneller mee kunt afvallen, wordt je gezonder. En zo zal je dan ook direct en indirect de vruchten plukken van de juiste pillen.

Sla alle reclamepraatjes over en kijk wat je eraan hebt

Neem alle praatjes maar voor lief en maak een wijs besluit met welke afvalpillen je gaat gebruiken. Nogmaals, het kan je helpen met afvallen. Het zal nooit een gezond en goed voedingspatroon vervangen. Daarbij is een afvalpil alleen waardevol wanneer je er ook echt vetverbranding mee in werking zet. Het levert een bijdrage, hetzij minder dan andere factoren die je helpen met afvallen.