Eiwitrijke recepten

Eiwitrijke recepten van FitChef

De tijd dat het eiwitdieet veel tijd en moeite kostte is voorbij. Je had natuurlijk het Dukan dieet uit Frankrijk en het Atkins dieet. Ook het South Beach dieet was een bekend voorbeeld van een eiwitdieet. Maar eindelijk is er een uitgebreid receptenboek dat eigenlijk hetzelfde doet als al die eiwitdiëten bij elkaar.

Het receptenboek FitChef is geschreven door bewegingsdeskundige Mark van Oosterwijck, die al veel mensen geholpen heeft om droog te trainen. Vanuit zijn ervaringen ontwierp hij een boek met ruim 100 eiwitrijke recepten die twee dingen doen:

 1. Je helpen bij het afvallen;
 2. Je helpen om meer spiermassa te krijgen.

 

Wat is FitChef?

FitChef is de titel van het boek dat Mark van Oosterwijck geschreven heeft. Het boek gaat uit van de kracht van eiwitten. Eiwitten zijn voedingsstoffen die – net als vetten en koolhydraten – behoren tot je dagelijkse caloriebehoefte.

Maar door meer eiwitten te gaan eten en minder vetten en koolhydraten, kun je twee doelen bereiken:

 • Sneller afvallen;
 • Meer spiermassa creëren.

 

Eiwitten

De werking van eiwitten is namelijk dat ze spieren verstevigen en herstellen na een intensieve training. Maar ze zorgen er ook voor dat je sneller afvalt, omdat ze – in tegenstelling tot koolhydraten en vetten – niet door het lichaam worden opgeslagen. Wel worden ze verbrand, maar dat kost je lichaam veel energie.

Eiwitten werken dus dubbel: ze zorgen voor een trage verbranding, maar verbranden daardoor wel veel energie. Daarnaast worden ze niet als vet opgeslagen.

 

FitChef reviewVoordeel van FitChef tegenover een eiwitdieet

Wie af wil vallen en daar eiwitten voor wil gebruiken, heeft keuze uit diverse eiwitdiëten. Het Vitadis dieet is daar wat ons betreft een heel goed voorbeeld van.

Maar het nadeel van een dieet als Vitadis is dat het geld kost. Meer geld dan FitChef, want FitChef betaal je maar één keer.

Als je de recepten van FitChef op de juiste manier bereidt en de richtlijnen in het boek ter harte neemt, kun je vrijwel hetzelfde bereiken als met Vitadis.

Voordelen van FitChef zijn dus:

 • Je hebt alle belangrijke recepten in één bundel;
 • Je bepaalt zelf richting aan de wijze waarop je af wil vallen;
 • Je hoeft geen dure diëten aan te schaffen;
 • Je kunt de ingrediënten gewoon in de supermarkt kopen (en ze zijn echt niet heel duur).

Je zou kunnen stellen dat FitChef een snel en zeer voordelig alternatief is voor een uitgebreid eiwitdieet.

 

Wat krijg je met FitChef?

Als je FitChef aanschaft, krijg je een mooi boek thuis gestuurd. Het ziet er strak uit en de indeling is gebruiksvriendelijk. De schrijver stelt zich kort aan je voor en geeft dan allerlei informatie over voeding en gezondheid. Je krijgt dus de kans om ook theoretische verdieping te vinden, zoals het bepalen van je energiebehoefte en achtergrondinformatie over de samenstelling van de recepten.

 

De recepten

Er zijn in FitChef ruim 100 recepten opgenomen voor het ontbijt, lunch en diner, maar ook voor tussendoortjes en desserts. Aan alles is gedacht. Per recept heb je een mooi overzicht van de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vet. Je weet dus precies wat je binnenkrijgt.

De meeste recepten zijn binnen een half uur te bereiden, al moet je bij sommige recepten dan nog wel even wachten tot het gaar is.

Er zitten genoeg recepten in deze bundel, zodat er voor iedereen wel wat te vinden is.

 

Voor wie bedoeld?

Zoals in de inleiding al verteld is FitChef bedoeld voor zowel mensen die willen afvallen als mensen die spiermassa aan willen maken. De kracht van eiwitten kan namelijk voor allebei zorgen.

Sterker nog: mensen die afvallen maken vaak eerst meer spiermassa aan. Die spiermassa blijft vervolgens op de automatische piloot energie (opgeslagen vet) verbranden, waardoor je dus razendsnel afvalt.

Mensen die spiermassa willen kweken, kunnen juist meer eten van de recepten en zo aankomen in spiermassa.

 

Afvallen met eiwitrijke recepten?

Heb jij geen zin om een compleet eiwitdieet aan te schaffen, maar wil je wel profiteren van eiwitrijke recepten die écht werken bij het afvallen?

Bezoek dan de website van FitChef en lees hoe deze recepten voor jou het verschil gaan maken.

 

Aankomen in spiermassa met eiwitrijke recepten?

Bezig met droogtrainen? Wil je strakkere billen of een strakkere buik? Dan kun jij goed uit de voeten met de recepten In FitChef.

Bezoek de website en ontdek hoe FitChef jouw spieren sterker en groter maakt.

Bezoek FitChef

Bewaren

Een gedachte over “Eiwitrijke recepten van FitChef

 1. Ik heb Fit chef geprobeerdt.
  Lekkere recepten.
  Je komt er goed van aan als je spieren wil krijgen.
  Maar valt er ook vanaf.

Reacties zijn gesloten.