Hometrainer

De beste manieren om te trainen met een hometrainer

De beste manier om te trainen op een hometrainer ontdekken? We zetten een paar handige tips voor je op een rij, waarmee je ervoor zorgt dat je het juiste model kunt kopen. Let er bijvoorbeeld op dat de hometrainer stevig genoeg is en het juiste gewicht heeft. Aan de andere kant wil je die gemakkelijk kunnen verplaatsen.
De hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht en is in sommige gevallen voorzien van een hartslagprogramma. Daarmee kun je op de beste manier trainen op een hometrainer, zodat je soepel kunt afvallen of je een stuk sportiever kunt worden.

Stevige hometrainer kopen

Om op de beste manier op een hometrainer of spinningfiets te trainen is het allereerst van belang om een voldoende stevig model uit te zoeken. Let vooral op het gewicht. Een hoger gewicht is een goed teken, want daardoor blijft de trainer beter op z’n plaats staan.
Maak bij voorkeur gebruik van stevige en zware materialen, waardoor de hometrainer niet zomaar in beweging komt op het moment dat jij er gebruik van maakt. Je kunt dan op de beste manier trainen, omdat jij erop kunt rekenen dat de trainer stabiel op de grond staat en geen onverwachte bewegingen zal maken.

 

Verplaatsen en waterpas instellen

Aan de andere kant is het prettig om te trainen met een hometrainer die je gemakkelijk kunt verplaatsen, zodra je dat wilt. Zoek een model op wieltjes, zodat je die ook aan de andere kant van de kamer of zelfs in een andere ruimte neer kunt zetten.
Tip: zorg er tevens voor dat je de hometrainer waterpas kunt zetten. Er is niets zo vervelend als een trainer die niet helemaal recht staat.
Met een hometrainer die je eenvoudig kunt verplaatsen en waterpas kunt zetten zorg je ervoor dat je optimaal kunt trainen, zodat je effectief kunt afvallen of kunt sporten.

 

Maximaal belastbaar gewicht

Met name mensen die wat zwaarder zijn kunnen beter gebruik maken van een hometrainer die een relatief hoog gewicht aan kan. Ieder model kan in principe 130kg aan. Dat is over het algemeen voldoende wanneer je let op je eigen gewicht. Houd er echter rekening mee dat er wat bufferruimte over moet zijn, om te voorkomen dat de krachten tijdens het sporten te hoog oplopen.
Kies bij voorkeur voor een hometrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 150kg. Je weet dan in ieder geval zeker dat je op de beste manier op het apparaat kunt trainen, zonder je zorgen te maken over de stevigheid van de verschillende gebruikte materialen.

De beste manier op een hometrainer: met hartslagprogramma

Tenslotte kun je op de beste manier trainen op een hometrainer door gebruik te maken van een model met een hartslagprogramma. Daarmee zorg je er eenvoudig voor dat je bijvoorbeeld op 60 – 70% van je maximale hartslag kunt trainen.

Zodra je vet wilt verbranden op de hometrainer dient je hartslag lager te liggen dan wanneer je aan je conditie kunt werken. Met een hartslagprogramma zorg je er eenvoudig voor dat je afhankelijk van je doelstelling op een effectieve manier kunt trainen. Dat betekent dat je op de beste manier kunt trainen op de hometrainer die je thuis hebt staan.