Koolhydraatarme recepten

De Afslank Receptenbijbel

De ene na de andere koolhydraatarme receptenbundel verschijnt. Het wordt steeds moeilijker om tussen al die boeken dát boek te vinden dat jou inderdaad gaat helpen af te vallen.

Wij hebben je een handje geholpen. Eén van de best verkopende koolhydraatarme receptenboeken van dit moment is de Afslank Receptenbijbel, geschreven door Oscar Helm.

Een rare titel misschien, maar de Afslank Receptenbijbel doet wel wat het belooft: het voorziet je van recepten die je helpen afvallen. En dat allemaal koolhydraatarm.

 

Koolhydraatarme recepten

Steeds meer letten mensen op hun voeding. Overgewicht blijft een toenemend probleem. Mensen worden dikker en vinden zichzelf lelijk. Ze willen afvallen, weer een sixpack krijgen of strakke billen. In ieder geval: zich zekerder voelen en meer zelfvertrouwen opdoen.

Koolhydraatarme recepten kunnen daarbij helpen. Want door koolhydraatarm te gaan eten, houd je minder suikers vast en wordt er dus ook minder suiker als vet opgeslagen.

De koolhydraatarme recepten kenmerken zich door de aanwezigheid van veel proteïnen (eiwitten) en de afwezigheid van overbodige suikers. Door koolhydraatarm te eten en te drinken kun je dus in korte tijd heel veel afvallen.

Afslank Receptenbijbel review

Recensie van het boek De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is zowel digitaal als fysiek te bestellen (het verschil bedraagt €10, maar wie het fysieke exemplaar bestelt krijgt ook het digitale exemplaar). De hardcover editie ziet er goed verzorgd uit. Op de kaft staan vier gerechten waarbij het water je al direct in de mond loopt.

In de inhoudsopgave is al direct te zien dat dit boek heel veel recepten te bieden heeft. Er wordt onderscheid gemaakt in:

  • Recepten voor het ontbijt;
  • Recepten voor de lunch (zonder koolhydraten en met weinig koolhydraten);
  • Recepten voor het avondeten (zonder en met weinig koolhydraten);
  • Salades en dressings;
  • Lekkere trek in de avond;
  • Dranken.

Compleet

Wat dat betreft is het boek al compleet. Voor elke maaltijd van de dag zijn er recepten. Zelfs aan de lekkere trek voor bij de televisie is gedacht. Denk bijvoorbeeld aan fudge met kaneel, honing en cranberry of aan tomaatspiesjes. Ook een soepje wordt gebruikt als tussendoortje.

Het boek beschikt over een uitgebreide inleiding waarin eigenlijk alles verteld wordt wat je moet weten over gezonder eten. Een aantal sterke aannames over voeding wordt ontkracht, de rol van de media wordt uitvoering besproken en je leert hoe je echt gezond kunt gaan eten en drinken.

Tevens krijg je 10 richtlijnen aangereikt die je helpen een gezonder en slank lichaam te krijgen.

Ben je vegetarisch of veganistisch? Heb je allergieën? Ook aan jou is door Oscar Helm gedacht. Hij biedt je tal van vervangingen, zodat ook voor jou de recepten uit zijn boek prima te gebruiken zijn.

 

Weekmenu’s

Een ander groot voordeel van dit boek is dat het beschikt over duidelijk weekmenu’s. Maar liefst zes menu’s die je helpen om af te gaan vallen. De recepten staan allemaal in het boek. Het enige dat jij hoeft te doen is de schema’s te volgen en boodschappen te doen.

Wat boodschappen doen betreft: ook daarover krijg je van Oscar Helm tips. Hij vertelt hoe je handig gebruik kan maken van bepaalde ingrediënten, door ze eenmalig te bereiden en door de week heen te nuttigen. Zo spaar je veel geld uit en hoef je niks weg te gooien.

 

Enthousiast

Wie dit boek in handen krijgt kan niet anders dan enthousiast raken. Het boek ziet er niet alleen heel erg netjes en verzorgd uit, het bevat ook nog eens alle informatie die je je maar wensen kan. Informatie over voeding, gezondheid, vervangers voor vegetariërs en veganisten, voor mensen met allergieën… Ga maar door.

Smaken verschillen, maar de recepten zijn zo gevarieerd dat er voor iedereen genoeg lekkers tussen zit. Per recept zie je de tijd die het kost om te bereiden en vaker dan eens is dat binnen een half uur te regelen. Vaak genoeg zelfs in 20 of 10 minuten. Je bent dus weinig tijd kwijt aan deze recepten, maar ze helpen je wel geweldig bij het afvallen.

 

Val ook af met koolhydraatarme recepten

Ben jij ook enthousiast geworden en wil jij meer weten over dit boek? Wil je voorbeelden van recepten zien? Ga dan naar de website van de Afslank Receptenbijbel en ervaar zelf hoe deze koolhydraatarme recepten jou kunnen helpen afvallen.

Bezoek de Afslank Receptenbijbel